Success
Untuk menerima butiran janji temu masing-masing untuk Tahap 1
 1. Klik ikon 'COVID-19 Vaccination' di laman utama
 2. Klik 'Vaksin untuk [nama anda]' untuk mengesahkan nama dan nombor kad pengenalan / pasport anda
 3. Jawab penilaian vaksinasi

Pihak barisan hadapan yang terpilih akan menerima pemberitahuan ‘push’ notifikasi.Setelah anda menerima ‘push’ notifikasi, silakan lengkapkan soal selidik kelayakan.Maklumat temu janji akan dipaparkan untuk rujukan anda.

Pihak barisan hadapan yang belum terpilih, pastikan nama disahkan dan nombor kad pengenalan / pasport dimasukkan adalah yang betul.Anda akan diberitahu segera setelah anda mendaftar untuk vaksinasi COVID-19.

Sila hantarkan maklumat anda di sini:

 1. Sekiranya anda terpilih,anda akan menerima mesej “push” notifikasi melalui aplikasi MySejahtera
 2. Sila klik pada notifikasi dan jawab soalan sebaik sahaja menerima notifikasi berkenaan.Sila klik pemberitahuan dan anda akan dapat melihat butiran janji temu anda. Sebagai alternatif, anda boleh mengklik ikon ‘Vaksinasi’ di laman utama, dan klik pada ‘Vaksin untuk [nama anda]’ untuk melihat butiran anda
 3. Sila pastikan jika anda akan menghadiri temu janji,melalui 'hyperlink'. Peringatan akan dihantar kepada anda 3 hari sebelum temujanji anda
Sila abaikan tarikh temu janji yang telah ditetapkan untuk anda Anda boleh menolak temu janji yang telah ditetapkan. Sila ambil maklum bahawa anda akan diberikan tarikh temujanji baharu.
Pertukaran lokasi vaksinansi adalah tidak dibenarkan.Sekiranya anda telah berpindah ke negeri lain dari lokasi yang telah anda daftarkan untuk vaksinasi, silakan hubungi nombor Talian Vaksin di 1800-888-828.
Tarikh baharu temu janji akan diberikan kepada penerima vaksin.
Penerima vaksin tidak digalakkan untuk menukar tarikh temu janji vaksinasi kerana sistem secara automatik akan menetapkan tarikh temu janji terkemudian kepada penerima vaksin.
Sekiranya anda dan tanggungan anda berada dalam fasa yang sama, KKM akan berusaha memenuhi temujanji pada tarikh dan lokasi yang sama, tetapi ia tidak dijamin.
Penerima vaksin boleh meneruskan pengambilan vaksin bagi dos kedua sekiranya kesan AEFI adalah ringan. Sekiranya penerima vaksin mengalami kesan AEFI yang teruk, lokasi vaksinasi bagi dos kedua akan ditukar kepada hospital yang berdekatan.
AEFI : Adverse effects after immunization
Sila hubungi kemudahan kesihatan anda dan periksa jika mereka telah "menyelesaikan" proses anda di pusat vaksinasi.
Program vaksinasi kini dalam Fasa 1 yang memfokuskan kepada pekerja barisan hadapan
 1. Sekiranya anda terpilih,anda akan menerima mesej “push” notifikasi melalui aplikasi MySejahtera
 2. Sila klik pada notifikasi dan jawab soalan sebaik sahaja menerima notifikasi berkenaan
 3. Untuk maklumat lanjut sila klik pada ikon ‘Vaccination ’ di muka halaman aplikasi ,Klik pada ‘Vaccine for [nama anda]’
Aplikasi MySejahtera, tidak akan memberi sebarang SMS.Semua maklumat akan disalurkan melalui aplikasi MySejahtera.Teruskan ke tetapan peranti aplikasi MySejahtera untuk mengaktifkan ‘push notification’
Anda akan menerima notifikasi temujanji sebaik sahaja menetapkan tarikhnya. Notifikasi mengenai janji akan diberikan dalam masa 14 hari sebelum tarikh janji temu
Program vaksinasi kini dalam Fasa 1 yang memfokuskan kepada petugas barisan hadapan
 1. Fasa 1 - lokasi dan tarikh pemberian vaksin akan ditetapkan oleh fasiliti kesihatan
 2. Fasa 2 dan Fasa 3 - tarikh dan lokasi temujanji bagi vaksinasi akan dimaklumkan dalam aplikasi MySejahtera setelah anda terpilih untuk menerima vaksin
Proses temujanji ditetapkan setelah anda selesai menjawab soalan saringan melalui aplikasi MySejahtera.
Vaksin COVID-19 merangsang sistem imun supaya jika kita terdedah kepada koronavirus SARS-CoV-2, tubuh badan boleh bertindak balas terhadap jangkitan COVID-19. Pelbagai platform seperti jujukan genetik RNA, viral vektor, virusnya aktif dan sub-unit protein telah digunakan untuk menyediakan vaksin koronavirus yang selamat dan berkesan. Ia memberikan anda perlindungan terbaik terhadap COVID-19.
 1. Kilk pada ‘VAKSINASI COVID 19’ di halaman utama applikasi anda
 2. Klik pada 'Tambah Tanggungan Vaksinasi'
Sekiranya tanggungan anda telah mendaftar sebagai pengguna utama MySejahtera, anda tidak akan dapat menambahkannya sebagai tanggungan anda lagi.Setiap nombor kad pengenalan hanya boleh didaftar dengan satu ID.
Ya, pembantu rumah asing boleh diambil kira sebagai tanggungan sekiranya mereka tidak mempunyai Aplikasi MySejahtera.
Berdasarkan polisi yang ditentukan oleh Badan Tindakan Imunisasi COVID-19 (CITF), penentuan tarikh vaksinasi bergantung pada fasa kelayakan. Sebarang perubahan dasar akan diberitahu kemudian.
Ya, mereka boleh didaftar, berdasarkan polisi yang ditentukan oleh Badan Tindakan COVID-19.
Umur minimum tanggungan adalah 18 tahun dan tidak ada had umur maksimum.
Tidak. Setiap pembantu rumah wajib mempunyai maklumat dokumen perjalanan yang sah KP, Pasport) untuk mendaftar di Mysejahtera.
Pemilik akaun boleh mendaftar tanggungan yang berbeza selagi tanggungan tersebut tidak pernah didaftar di aplikasi MySejahteara.
Salam dari MySejahtera Helpdesk,
Perubahan alamat anda sebelum ini akan ditunjukkan di halaman profil anda dan tidak akan mengubah alamat anda yang sebelum ini dihantar semasa pendaftaran vaksinasi.
Jika anda ingin menukar alamat anda untuk pendaftaran vaksin, teruskan untuk menghantar semula penilaian anda di pautan yang disediakan di halaman vaksin anda dan jawab semua soalan beserta alamat baru yang ingin anda gunakan.
Kesabaran anda dihargai, dan kami mengucapkan pengalaman yang menyenangkan dengan MySejahtera
Terima kasih,
Helpdesk MySejahtera
Salam dari MySejahtera Helpdesk,
Perubahan alamat anda sebelum ini akan ditunjukkan di halaman profil anda dan tidak akan mengubah alamat anda yang sebelum ini dihantar semasa pendaftaran vaksinasi.
Jika anda ingin menukar alamat anda untuk pendaftaran vaksin, teruskan untuk menghantar semula penilaian anda di pautan yang disediakan di halaman vaksin anda dan jawab semua soalan beserta alamat baru yang ingin anda gunakan.
Namun jika anda terpilih untuk vaksinasi fasa 2 dan janji telah ditetapkan bersama dengan lokasi fasilitas kesihatan (PPV-Pusat Penerimaan Vaksin), anda perlu mengubah alamat anda, sila hubungi Talian Pendaftaran Vaksinasi COVID-19 Kebangsaan @ 1800-888-828. Mereka akan mendaftarkan permintaan pertukaran anda dan menetapkan semula janji temu baru dalam masa 48-72 jam.
Kesabaran anda dihargai, dan kami mengucapkan pengalaman yang menyenangkan dengan
Terima kasih,
Helpdesk MySejahtera
Tuan/Puan,
Kad pengenalan anda berkemungkinan telah didaftarkan dengan menggunakan nombor telefon lain. Oleh itu, kami perlu menyahaktifkan nombor telefon anda yang lama. Kemudian, anda perlu membuat pendaftaran sekali lagi dengan menggunakan nombor yang baharu.
Sila taipkan soalan anda disini: